Skip to main content

Gratis dejting

Dejting är ett ämne som har blivit allt mer teknologiskt. Idag behöver man inte gå utanför dörren för att kunna träffa nya människor. Man behöver inte befinna sig på krogen, kurser eller gå på speed dating, utan kan dejta direkt från den egna soffan. Gratis dejting är dessutom ännu mer populärt, eftersom man inte behöver betala något för att kunna prata och hitta nya människor som kan komma att bli en stor del av ens vardag. Det enda man behöver är tillgång till en mobiltelefon, surfplatta eller en dator med uppkoppling till internet.

Fördelar och nackdelar

Det finns otroligt många fördelar med att välja dejtingsidor som är helt kostnadsfria. Om du går ut på stan så kostar det dig ingenting och detsamma bör gälla när du dejtar på nätet. Även om du använder dig av en dejtingtjänst så vill du antagligen att den ska vara kostnadsfri. Du ska inte behöva betala för att hitta kärleken i ditt liv eller för att få nya vänner, eller hur?

En av de främsta fördelarna med gratis dejting är naturligtvis att du inte behöver betala något och således inte heller är bunden till något abonnemang. Många dejtingsidor som kostar pengar har nämligen en bindningstid. Det betyder att om du väljer att bli medlem på sajten kommer du att vara låst under en viss period, även om det skulle vara så att du inte längre vill använda dig av sidan eller du helt enkelt hittat någon som du vill fortsätta prata med på sidan av dejtingsajten. Av denna anledning är det många som väljer just gratis dejting, eftersom man kan avsluta tjänsten när helst man känner för det.

Hur är det då med nackdelar? Jo, visst finns det även ett flertal sådana. Många dejtingsajter som är kostnadsfria lockar till sig en hel del oseriösa människor. Man vet hur enkelt det är att registrera sig och många väljer att göra detta för skojs skull. Man vill se vilket “utbud” som finns, snacka lite sporadiskt eller bara få känna lite bekräftelse. Detta är i sig inget dåligt, men är man ute efter en seriös relation kan det vara svårare. Alla har nämligen inte samma intentioner och är därför inte ute efter samma sak. Det kan också handla om att man skapade kontot för länge sen, har slutat att använda sig av det, men ändå låter det ligga kvar. För den som vill dejta seriöst kan det då se ut som att utbudet är större på sajten än vad det egentligen är.

Hur fungerar gratis registrering?

Att registrera sig gratis på en dejtingsajt är väldigt enkelt och oftast har man möjlighet att logga in med hjälp av Facebook. När man loggar in med sitt Facebook-konto så behöver man inte fylla i massor med uppgifter, utan kan komma igång mycket snabbare. Nackdelen med detta är dock att ditt dejtingkonto blir kopplat till din Facebook, vilket är något som vissa kan vilja undvika. Även om Facebook erbjuds som alternativ brukar man ändå nästan alltid kunna välja traditionell registrering.

Vid en traditionell registrering skriver du själv in dina egna uppgifter och besvarar några enkla frågor, t.ex. vem du är och vad det är du söker. I många fall får man därefter invänta en kod eller ett verifieringsmejl innan man kan komma igång.

Dejtingsidor som är helt gratis

Det finns ett flertal dejtingsidor som är helt kostnadsfria att använda sig av och vissa är populärare än andra. Några som verkligen har blivit populära är bland annat Happy Pancake, Tinder och Qruiser. Både Happy Pancake och Tinder har idag applikationer som man kan ladda ner till sin enhet och som gör användandet mycket enklare. Qruiser har i dagsläget ingen applikation, men den mobilanpassade hemsidan är minst lika smidig.

Att använda sig av gratis dejtingsajter är både enkelt och smidigt, men vilken man väljer beror främst på vilka funktioner man är ute efter och vad det är man söker. På Tinder samlas alla möjliga typer av människor, både människor som vill hitta livslång kärlek och människor som vill ha tillfälliga relationer eller nya vänner. Detsamma gäller för Happy Pancake, men mycket visar på att användare av denna sajt är mer seriösa och letar efter ett riktigt förhållande.

Funktionerna på de olika sajterna kan komma att variera väldigt mycket, men gratisfunktionerna är vanligtvis detsamma för alla alternativ. Även Tinder, Happy Pancake och Qruiser erbjuder dock abonnemang som man kan använda om man önskar. Väljer man något av abonnemangen kan man få tillgång till andra, mer spännande funktioner, t.ex. att man kommer att kunna se vilka medlemmar som gillar ens profil. Eftersom alla dejtingsajter, även de kostnadsfria, erbjuder en matchningsfunktion så menar många att dessa extra funktioner underlättar i letandet. Funktionerna är dock ingenting som är avgörande för om du ska kunna hitta kärlek eller få kontakt med nya människor på ett smidigt och roligt sätt.