Skip to main content

Bumble

Precis som när det gäller de flesta dejtingtjänsterna påminner Bumble till stora delar om Tinder. Också Bumble är en app som finns att ladda ned för mobiltelefoner och det handlar om att swipa höger om du ser någon du tycker om och vänster på alla andra. Det som gör Bumble speciellt är att det är kvinnorna som ska ta första steget till samtal. Om två personer matchar har kvinnan 24 timmar på sig att inleda ett samtal innan matchningen förfaller.

Bumble drivs av ett fristående bolag som grundats av en avhoppare från Tinder och startade år 2014 i USA. Appen är gratis att använda men det finns premium-medlemskap i olika prisnivåer. Premiumtjänsterna innefattar bland annat funktionen att se vilka medlemmar som gillat din profil. Premium innebär också möjligheten att regelbundet boosta din profil för ökad synlighet. Bumble är dock en hyggligt bra och användbar dejtingapp även i sitt kostnadsfria grundutförande.

Målgrupp och medlemsantal

Det finns inga uppgifter om hur många medlemmar appen har men om du bor i en storstadsregion kommer det inte vara några problem att hitta dejter, vi gissar dock att det är svårare om du bor i en småstad. Bumble har ingen särskild målgrupp såvitt vi kan bedöma men relativt ambitiösa och unga människor dominerar i appen. Vår uppskattning är att medlemmarna är något äldre och något mer seriöst inriktade än vad genomsnittsmedlemmen är på exempelvis Tinder, d.v.s. det handlar mer om människor som är ute efter seriösa relationer än av hook-ups.

Funktioner och mobilapp

Som medlem i Bumble kan du välja mellan att swipa i två olika syften. Antingen för att hitta någon att dejta med förhoppning om kärlek alternativt i syfte att försöka hitta nya vänner. Om appen används för det sistnämnda swipar man bland profiler av alla kön.

Bumble har ingen hemsida utan används uteslutande som en app i mobilen och finns att ladda ned både för iOS och Android. Appen fungerar enkelt uttryckt precis som Tinder. Du lägger upp en egen profil bestående av bilder och information om dig själv. Du kan själv välja om du vill lägga upp mycket eller lite information respektive många eller få bilder. Precis som på andra dejtingsidor gäller det att göra en avvägning mellan vad som är för mycket eller för lite information för att hitta en lagom nivå.

För bästa resultat för din dejting kan du välja att verifiera din profil med ditt telefonnummer. Du får då en liten bock i högra hörnet av din profil vilket visar att Bumble verifierat vem du är.

Med din egen profil på plats kan du börja swipa genom de profiler som erbjuds. Till skillnad från tidigare nämnda Tinder är flödet mindre, d.v.s. du erbjuds inte samma mängd profiler att swipa igenom. Här är det istället ett långsamt flöde där du får mellan 4-10 profiler per dag. Om det beror på att Bumble tänker kvalitet snarare än kvantitet eller helt enkelt bara är ett uttryck för att de har färre medlemmar vet vi inte.

Omdömen och användarupplevelse

Du loggar in med ditt Facebook-konto vilket gör appen enkel att använda. Som nämnts tidigare finns möjligheten att verifiera sitt konto vilket rekommenderas då det leder till fler matchningar. Profilkvaliteten är dock genomgående hög med få fejkade profiler, reklamkonton eller annat spam.

Bumble har överlag fått genomsnittliga omdömen från sina användare. Precis som när det gäller många andra dejtingappar skiljer sig upplevelserna hos användarna mycket åt beroende på vart de befinner sig. Bumble har inte fått samma breda genomslag som Tinder, Match och andra dominerande dejtingtjänster vilket gör att upplevelserna för dem som bor i småstäder är betydligt sämre än för användare i storstadsregioner.