Skip to main content
Person som tar en profilbild

En attraktiv profilbild

Att ta en bra bild och känna sig nöjd med att lägga upp den offentligt kan kännas svårt. Men i dejtingvärlden är det mycket mer attraktivt med en bild på dig än ingen alls. Du har större chans att få till en bra matchning med en profilbild. Här ger vi dig några tips hur du får till den där bilden!

Använd inte en gammal bild

Den som besöker din profil vill med största sannolikhet se vem du är idag och inte minst hur du ser ut i dagsläget. Använd därför en gammal bild på dig själv, detta för att den förmodligen inte stämmer överens med hur du ser ut idag. Ta en ny bild!

Vem är du?

Ett bra tips kan vara att använda en bild som representerar dig. Att använda en bild som är tagen på dig tillsammans med ditt intresse eller hobby kan ge en snabb bild av vem du är och inte bara av hur du ser ut. Tänk på att hålla det på en smakfull nivå… Om du exempelvis gillar att jaga kan du undvika att ha med din fångst på bilden. Det räcker kanske med jaktkläder, bössan och hunden för att förstå vad ditt intresse är?

Bra bilder

Vad är en bra bild? Ja, då pratar vi inte om att du måste vara fotogenisk och fullkomligt beredd på att bilden tas. Nej, här snackar vi lite mer kvalité. Använd inte en suddig eller blurrig bild där man knappt kan urskilja vem som är motivet. Ta en tydlig ansiktsbild och gärna några helkroppsbilder i olika situationer. Bilder som är tagna med mer spontanitet blir ibland de allra bästa, kanske har du en kompis som tagit en oförberedd bild på dig?

Bakgrunden är viktig

Bakgrunden är faktiskt minst lika viktig som det som är motivet i bilden. En stökig bakgrund med massa saker kan skapa oordning för den som ser bilden. Se till att det inte är massa som stör bakom dig, ett tips är att inte ta en bild på toaletten eller i köket. Välj istället en plats i naturen eller en mer neutral bakgrund som en enfärgad vägg eller liknande.

Vilken vinkel?

Vinkeln på din bild är viktig. Om det känns svårt att hitta en bra vinkel är ett tips att be någon att ta bilden åt dig. Om du inte har en hjälpande hand i närheten är en bra vägledning att hålla kamerans lins ganska rakt mot dig, håll kameran/telefonen ganska långt ut ifrån dig och försök att ha linsen i höjd med din näsa. En bild underifrån är inte att rekommendera!

Dra på smilbanden

Försök att se energifull och glad ut! Ingen vill väl matcha med en surpuppa?