Skip to main content
romantiskt par seriös dejting

Seriös dejting

Idag finns ett enormt utbud av olika appar och sidor för dejting på nätet och att få kontakt med andra människor. Det finns även olika forum och sajter med olika inriktningar så att det ska gå lättare att begränsa urvalet och hitta en likasinnad vare sig det gäller veganism eller den ljuvliga doften av nyslaget hö.


next love dejtingsida logo

För dig som vill börja om

Nextlove är dejtingsidan för skilda och ensamstående föräldrar i alla åldrar.

Läs mer Till sajten


elitsinglar dejting logo

Karriärsdrivna singlar

Dejting för välutbildade singlar som är mitt i karriären och med lite högre krav.

Läs mer Till sajten


match.com dejting sida logo

Sveriges största dejtingsida som passar de flesta i åldersspannet 25-50 år.

Läs mer Till sajten


match.com hitta singlar i ditt område

Varför dejta på nätet?

I en ganska ytlig värld där många letar efter tillfälliga kontakter och där människor visar upp sina behag till höger och vänster kan det vara svårt att veta hur du ska gå tillväga för att hitta vad du är ute efter. Är du ute efter något seriöst som kan leda till ett riktigt förhållande vill du ju slippa de där som endast är ute efter tillfälliga heta träffar.

Orsakerna till att söka efter något seriöst på nätet kan variera. Det kan vara så att du är trött på kroghäng, du har mindre barn hemma och svårt att komma ut, du söker efter något utifrån särskilda referensramar eller kanske för att utbudet av potentiella partners är ganska urvattnat på orten där du bor.

Nätet har blivit en enda stor mötesplats där oerhört många människor interagerar och socialiserar varje dag, de flesta är nyktra och det går att hitta folk baserat på intressen och angivna preferenser. Men det är trots allt väldigt vanligt med sexdejting och personer på helt vanliga dejtingsajter som har kortsiktiga ambitioner.

På grund av det rådande dejtingklimatet på nätet, har det blivit något av en trend med ”seriösa dejtingsidor”. Behovet är stort och därför marknadsförs dejtingsidor som seriösa tjänster med seriösa medlemmar.

Hitta en seriös dejtingsida

För att du ska lyckas med din dejting är det en fördel om du använder en bra dejtingsida eller app. Givetvis kan ramarna för vad som är bra variera från person till person, men en sida som kräver någon typ av verifikation är bra, likaså sidor som kräver att du fyller i en del uppgifter om dig själv gällande intressen och livssituation för att sajtens sökparametrar ska kunna plocka fram seriösa förslag åt dig. Söker du efter någon som älskar elefanter vill du inte matchas med någon som avskyr elefanter.

En del personer tycker bättre om att kunna bläddra och välja själva istället för att sajten tar fram matchande förslag, så det är en smaksak vilket som passar just dig, men tänk på att ju mer information som du måste ange i registreringsprocessen desto bökigare blir det. Är det bökigt kommer de som bara är ute efter lätta ligg och inget mer sannolikt inte att orka skaffa konto på sajten och du slipper dem.

Det lönar sig alltså att välja en sajt med många frågor att svara på i början. Sajter som du registrerar dig på med ett snabbt knapptryck och inte behöver uppge mer än om du är man eller kvinna samt ett användarnamn innehåller oftast fler som bara är där för skojs skull, inte för att faktiskt hitta något seriöst.

Hur vet du om dejten är seriös?

När du dejtar någon kan det vara svårt att avgöra om personen är seriös eller inte. Är dejten verkligen den som han eller hon utger sig för att vara? Ingen är felfri, och verkar det för bra för att vara sant så är det förmodligen något som inte stämmer. Gå på din magkänsla och var lite kritisk mot vad som sägs och skrivs.

En person som är seriöst intresserad av dig vill veta massor om dig, undrar hur din dag har varit och vad du har gjort. Han eller hon försöker hitta gemensamma nämnare och vill diskutera saker med dig. Personen vill också träffas och verkar aktivt försöka hitta tillfällen att ses utan att tjata om det.

Om det är du eller det din kropp kan erbjuda som efterfrågas brukar ge sig ganska snart, och någon som vill lära känna dig pratar om mer än bara sex.

En bild kan säga mer än tusen ord

Ett annat tecken på att personen är seriös är att, om bilder utbytes, du får vardagsbilder. Bilderna har inte enbart sexuell karaktär utan personen kan tänka sig att visa upp husdjur, kanske barn, kul saker som fotats, sig själv utan smink eller perfekta kläder och liknande.

Personen berättar också kul saker om sig själv, vardagshändelser och kan ha haft en dålig dag eller vara ledsen. Någon som ständigt är glad och perfekt, där allt flyter på utan minsta problem och allting är guld och gröna skogar är verkligen sällsynt på riktigt.

Någon som bara föreslår lustiga tider att träffas har sannolikt inte rent mjöl i påsen heller. Hör han eller hon bara av sig sent på kvällen eller vill träffas om fem minuter hemma hos någon av er sent så är det oftast sex som hägrar. Den seriösa dejten är även nyfiken på dina vänner och din familj.

Varningssignaler att alltid se upp med

Om din dejt verkar dra sig för att träffas, aldrig har tid eller endast pratar om sig själv finns nog inte intresset riktigt. Blir personen arg eller misslynt över att du inte har tid en kväll för att prata, eller för att du går ut med dina vänner, så är det heller inget gott tecken.

Svartsjuka och äganderätt är otrevliga saker som bör undvikas. Vill din dejt endast hänga hemma och inte visa sig offentligt med dig är det kanske dags att dumpa personen och leta efter någon annan. Ni kanske bara träffas hemma hos dig dessutom, aldrig hemma hos den andre? Stark varningsflagg där. Hemma hos dejten kanske det finns partner och barn.

Hitta någon på nätet, prata och lär känna varandra lite, träffas på en kopp kaffe och känn efter hur det känns. Efter det kan ni prata om en andra dejt eller säga hej då till varandra. Lova aldrig något du inte kan hålla. Lycka till med dejtingen!