Skip to main content
dejtingsidor utan konto och registrering

Dejting utan registrering

Att slippa hålla på att skriva hyllmeter med text när du blir medlem på en dejtingsida eller en dejtingapp kan vara ganska skönt. Det går snabbt och enkelt, utan krångel och du kommer igång med sökandet på ett kick. Det är bara att logga in med ditt Facebook-konto eller verifiera dig via Bank-ID så är saken klar.


Dejtingsidor med Facebook

match.com dejting sida logo

Sveriges största dejtingsida som passar de flesta i åldersspannet 25-50 år.

Läs mer Till sajten


badoo dejtingsida logo

En av de största sidorna med prisvärd dejting för åldersgruppen 20-40 år.

Läs mer Till sajten


victoria milan dejtingsida logo

Här träffar du singlar mellan 20-40 som vill ha lite skoj utan några åtaganden.

Läs mer Till sajten


Smidig dejting med Facebook

Ett annat sätt att dejta är att använda dig rätt och slätt utav Facebook. Det finns många olika singelgrupper och dejtinggrupper du kan gå med i, och många träffar faktiskt sin partner via sådana grupper. Som om inte detta var tillräckligt har Facebook dessutom utökat sitt territorium och försöker slå sig in på marknaden av nätdejtingsajter via ett dejting-tillägg.

Du avgör själv om du vill använda detta tillägg och du kan fortfarande låta din släkt och vänner vara utanför. Din profil kommer nämligen inte att visas alls för dem som du redan har på din vänlista. Skulle du få ett meddelande från någon som vill kontakta dig genom dejting-tillägget kommer det inte att hamna på den vanliga messenger utan i en helt egen inkorg, allt för att du ska kunna hålla isär vardag, släkt och vänner och dejtande.

Detta kan bli en stor fördel för dejting över Facebook i övrigt, för du kanske har noterat att hux flux är du och din kusin med i samma grupp, och det är kanske inte riktigt vad du vill veta eller se av din kusin? Nu har sajten vissa regler gällande publicering av bilder, men det går ändå att se för mycket av sådant du inte vill se. När dejting-tillägget släpps kommer du att slippa det och kan fokusera på att hitta någon intressant person istället för att hålla koll på vad dina vänner gör i samma grupp.

Så fungerar dejting med Facebook

En del dejtingsidor och appar använder ditt Facebook-login. Det innebär att du inte behöver lägga tid på att fylla i massor av kontakt- och personuppgifter eftersom sajten eller appen tar informationen som du redan har på din Facebook. Det gäller bilder också. Appar som du kan logga in på via ditt Facebook-konto är bland andra Badoo, Tinder och Happn.

En klar fördel med att använda Facebook som login kan vara att du kan hitta den du pratar med även på Facebook och kolla upp personens profil. Du kan då ganska lätt se om personen verkar vara äkta eller inte, ha ett riktigt liv eller bara vara någon spam-profil. Du kan även få en indikation om vem personen faktiskt är, under förutsättning att det finns öppen info i profilen. En annan fördel är att du slipper hålla reda på massor av olika inloggningsnamn på dina olika sajter du är medlem på.


Dejtingsidor med BankID är framtiden

Det finns tyvärr inte många dejtingsidor med BankID än. Faktum är att det finns endast en enda, enligt oss känd dejtingsida i skrivande stund som erbjuder registrering med BankID.

Att verifiera sig via BankID är dock något som kommer att bli allt vanligare då det är ett bra sätt att sålla ut dem som är oseriösa. Det går inte att ljuga om åldern så du slipper få en obehaglig överraskning på första dejten. Om det skulle vara så att en person beter sig illa på sajten kan hen blockas permanent utan möjlighet till att skapa nytt konto.

Det kan vara en trygghet att veta att ålder stämmer samt att profilen faktiskt är verifierad till en riktig människa. Det ger också en trygghet med inloggningen eftersom ingen kan kapa den hur som helst för dig.

Om en person behöver verifiera sig eller logga in med Bank-ID sjunker ofta lusten att skicka olämpliga bilder till folk, så för dem som inte vill ha bilder på andras könsorgan i tid och otid kan detta vara grejen.

Inloggning med Bank-ID framstår dessutom som seriöst, och kan härledas till en person om det skulle ske trakasserier eller hot, vilket gör att det går att spåra olagliga handlingar. En person som är ute efter att lura andra vill oftast aldrig verifiera sig på sätt som går att spåra.

En nackdel med denna verifieringsmetod är att många fortfarande tror att det är kopplat till banken eller att det behöver kosta pengar. Det är helt fel. Om inte appen eller sajten har betaltjänster som du själv väljer att aktivera så kostar det ingenting alls och ingen får tillgång till dina bankuppgifter.

Det här kan vara framtidens dejting eftersom det är ytterst svårt att vara helt och hållet anonym för sajter som använder sig av denna verifikation. För den som vill vara seriös och verkligen hitta likasinnade, oavsett vad du söker, så vet du att de andra på samma sajt är ute efter samma sak.

Allmänna tips vid nätdejting

Var inte för snabb med att lämna ut dina personliga kontaktuppgifter, utan få en liten uppfattning om personen först. Skicka heller inte enbart bilder på dina privata delar och visa intresse för personen om hen verkar intressant. Känner du inte att det klickar bör du berätta det och gå vidare.