Skip to main content

Dejting tips

Att dejta på nätet är ett mycket bra sätt att komma i kontakt med andra singlar på annat sätt än att ragga på krogen. Några fördelar är att omdömet inte är påverkat av alkohol, att ni kan kommunicera under lugna omständigheter och lära känna varandra lite innan ni verkligen träffas. Det är några av anledningarna till varför det är populärt och allt vanligare att singlar dejtar på nätet. Om du känner dig osäker över nätdejting får du här några bra tips.

Var ärlig med vem du är och med dina egna åsikter.

Trots att du sitter bakom en datorskärm där du är skyddad ska du alltid vara ärlig. Det blir aldrig bra om du hittar på saker eller om du döljer negativ information om dig själv och ditt liv.

Var uppriktig med vem du är och kring dina värderingar. För om du träffar någon som är intresserad av dig och ni går vidare för att träffas vinner du alltid på att ha varit ärlig från start. Det gynnar ditt självförtroende i relationen och du kan träffa din dejt med rent samvete.

Klä dig bekvämt och visa ditt självförtroende.

Det är viktigt att du klär dig på ett sätt som får dig att känna dig bekväm och att du känner dig snygg och representabel.

Det gynnar ditt självförtroende och din utstrålning och det kommer garanterat din dejt att lägga märke till. En lagom portion av självförtroende och avslappnat bemötande är både betryggande och attraktivt och det skapar en bra atmosfär på dejten

 

Roliga aktiviteter bryter isen

Det är nästan standard att träffas på ett café eller en restaurang på den första dejten. Visst, det är bra om man ska sitta och prata, men att prata är inte alltid det lättaste när man träffas för första gången.
Våga vara annorlunda och lite rolig genom att föreslå att träffas i samband med en rolig aktivitet.

Bowling är lite av en klysha, så föreslå något annat. Försök att lyssna av vad din dejt gillar att göra. Om det är en person som gillar fart och att tävla så kan gocart bli en succé.

Klättring och padel

Många gillar träning ocsh att anta en utmaning och då passar kanske klättring eller padel, som har blivit enormt populärt.

Men när det kommer till fysiska aktiviteter som kräver speciella kläder som ombyte, så gäller det att även här känna sig bekväm med sina plagg. Om du föreslår padel så kan det vara värt att investera i snygga padelkläder och det finns inget fräschare än sprillans nya träningsskor.

dejtande par ska spela padel

Tystnad kan förstöra en dejt – Tänk på samtalsämnen.

Att vara nervös, pirrig och spänd inför en dejt är fullt naturligt. Du vill göra ett gott intryck på din dejt, vara intressant och det vill med all säkerhet din dejt också. Det bästa dejtingtipset för just samtalsämnen är att du ska slappna av och bara vara dig själv. Oroa dig inte över samtalsämnen och prata som om det vore vem som helst som du träffar.

Försök inte att planera samtalsämnen i förväg -det blir bara fel ändå. Om du känner att det finns risk för tystnad kan du öppna med frågor kring arbete, fritidsintressen eller familj. När isen är bruten kommer ni automatiskt att börja kommunicera på ett mer flytande sätt och då kan du ställa djupare frågor som oftast gör dejten mer och mer intressant.

Du ska inte på dejt med en hollywood stjärna.

Dejting är riktigt spännande, roligt och man bygger alltid upp en förväntan inför dejten. Tänk dock på att vara realistisk och att inte måla upp enastående och romantiska bilder om hur dejten kommer bli,. T.ex. hur ni direkt kastar er i varandras famn och blir störtkära vid första ögonkastet. Dessa tankar är fantasier och hör oftast hemma på bioduken. Därför bör du se till att dessa fantasier också stannar där och inte följer med dig på din dejt.

Att ha skyhöga förväntningar kan bara vara förödande när ni träffas och allt känns alldagligt. Tänk på att ni är två helt vanliga personer som söker någon att tycka om och att det förhoppningsvis uppstår lite gnistor mellan er. Efter dejten kanske ni blir kära och lever lyckliga i alla era dagar. Vem vet?

Punktlighet är en bra signal som uppskattas.

Att komma i tid till sin dejt är viktigt. Det visar att du är seriös och att du tar dejten på allvar. Att ramla in på cafét 30 minuter efter avtalad tid är extremt illa och irriterande för din dejt. Om du trots allt hamnar i en situation där du upptäcker att du inte kommer hinna i tid är det mycket viktigt att du meddelar detta snarast till din dejt och att du ber hemskt mycket om ursäkt.

Lagom är alltid bäst, speciellt med alkohol.

Att dricka en liten mängd alkohol kan vara positivt för dejten. Ni kan ha lättare att släppa loss, slappna av och vara er själva. Men att dricka stora mängder och bli onykter är ingen bra idé. Det kan bara medföra att ni säger något dumt eller att ni inte lär känna varandra på rätt sätt och att dejten slutar illa. Tänk därför på att dricka måttligt och bara umgås med din dejt.

Ska du träffa din dejt igen?

Din magkänsla är helt avgörande här. Om du känner att du får fjärilar i magen och att du fått mycket positiva vibbar tillbaks är det helt klart värt att träffa din dejt igen. Men om du känner dig osäker och inte upplever några som helst gnistor eller om du känner dig allmänt obekväm med dig dejt ska du bryta och gå vidare. För kom ihåg att det finns tusentals snälla, trevliga och snygga singlar att träffa. Ta inte första bästa.

Lycka till med din dejting!