Skip to main content
profilbild dejting

Tips: Så väljer du den bästa profilbilden för dejting

Har du svårt att välja profilbild eller är det helt enkelt ingen som väljer att kontakta dig? Din profilbild är viktigare än du tror, det är din reklamannons, det första man ser och det enda som avgör om någon stannar för att läsa din profil över huvud taget.

Funkar det med sexiga selfies?

Står du i badrummet framför spegeln, med telefonen i din hand och försöker fånga den bästa selfie där din kropp ser som bäst ut? Du är inte ensam!

Det behöver inte nödvändigtvis vara fel att ta en ”lättklädd” bild på dig själv och det kan fungera utmärkt ibland…. om du är intresserad av sexdejting. Du får helt enkelt vad du ber om. Om du är ytlig och ser ytlig ut, så är chansen / risken större att du får någon ytlig person som fattar intresse för dig.

Du blir som en magnet för personer som är mindre intresserade av dig som person och mer intresserade av din kropp och ditt utseende. Svårare än så är det inte och detta känns nog inte som någon raketforskning för dig. Därför ska vi fokusera på vad du ska tänka på om du vill få kontakt med människor på seriösa dejtingsajter.

Ditt liv och din personlighet är mer intressant

En studie visade att killar uppfattas mer attraktiva och trovärdiga om de har en hund i sin bild , vilket är en glad nyhet om du nu har en hund. Men om inte, så kan du säkert ”låna” en kompis hund eller annat husdjur ;). Att ses med djur visar att du har känslor och att du är en aktiv person. Det är en ren spontan uppfattning som ofta uppfattas som väldigt positiv.

Något annat som visats vara fungerande är rese-bilder. Detta visar också att du är en aktiv, äventyrsfull och nyfiken person som lever ett kvalitativt liv. Har du en bild där du ligger på stranden med en kokosdrink eller där du står på ett berg med din ryggsäck och bara ser lycklig ut? Tveka inte att använda dessa i din profilbild.

Idrottsbilder kan också fungera så länge de inte framhäver ett allt för störande ”självförtroende” där det blir ytligare än intressant. Än en gång, du vill uppfattas som en aktiv och energisk person, inte en person med allt för stort ego.

Var självkritisk och fråga en vän

Se på dina bilder ur andras perspektiv och fråga dig själv om du skulle vilja skicka ett meddelande till dig själv för en seriös kontakt. Ta även hjälp av vänner och bekanta för att inhämta andra utlåtande om hur du uppfattas på dina bilder.

Det viktiga är att du använder bilder där du sänder ut ett seriöst budskap men det får inte bli för orealistiskt. Du bör inte måla upp en bild av dig själv som inte stämmer med verkligheten.

Sammanfattning

Tänk på vem du är som person och vad du gillar att göra. försök sedan att hitta eller ta den perfekta bilden som reflekterar dig som person på ett bra sätt. Fokusera mer på din personlighet och din livsstil än ditt utseende. Men tänk dock på att ditt ansikte måste finnas med på ett tydligt sätt.

Viktigt att tänka på:

  • Fånga din personlighet på bild, inte bara ditt utseende.
  • En talande bakgrund som visar ditt livsstil är viktig.
  • Du får vad du ber om, så marknadsför dig rätt.
  • Ha alltid i åtanke; Du får vad du ber om!