Skip to main content
dejting profiler

Varför svarar inte tjejer på meddelanden?

Har du också messat massor av tjejer och fått kalla handen eller ingenting tillbaks över huvud taget? Det är vanligare än du tror och det hänger inte på tjejen, det hänger på dig min vän.

Erin Carson på sajten CNET har grävt i detta och utefter sina egna erfarenheter, svarat på frågor kring varför tjejer ofta väljer att ignorera många killar. Hon har valt att kliva in som en guide för er killar, för att ni helt enkelt ska lära er vad som inte fungerar.

Erin har samlat in en rad frågor från killar som använder dejtingsajter på nätet och nedan svarar hon på dessa frågor. Vi är övertygade om att du kan relatera till dessa frågor.

Varför svarar tjejer inte på komplimanger?

Fråga från kille 1: Jag använder både Zoosk och andra dejtingsajter. Jag märker att tjejer inte svarar på komplimanger som ”Wow! Du är fantastiskt vacker!” eller ”Du är riktigt söt”. Det är ganska irriterande och uppriktigt sagt oförskämt att de inte ens säger ”Tack”. Vad är ditt råd för mig?

Svar: Har en katt någonsin släppt en död mus vid dina fötter? Du står där som: ”Uh, lille vän, jag är inte säker på vad du vill att jag ska göra med den där.” Katten tycker tydligt att det är bra, men du är snällt avstängd och önskar att du kunde prata med katten om gränser och hur mordet på små varelser är ett oroväckande sätt att uttrycka kärlek på.

Känslan är väldigt snarlig när man får ett meddelande från en helt främmande kille på en dejtingsajt som genast ger sig på ditt utseende.

Det är som att kasta vatten på en gås

Du är knappast den enda killen som slänger kommentarer omkring dig kring tjejernas utseenden. En söt tjej får säkert tiotals kommentarer om dagen om hur söt eller sexig hon är och därför blir du inte speciellt unik i ditt uppträdande.

Läs på och förstå personen

Vad står det i tjejens profil? Vad vill hon, vad är hon intresserad av, vad tycker hon är roligt och spännande och så vidare. Hon har med all säkerhet spenderat en massa tid på att skriva sin dejtingprofil i ett försök att nå ut med ett budskap som filtrerar bort personer, ibland kanske även ytliga personer. Sedan klampar du in och utbrister; ”Vad snygg du är!”.

”VAR” är minst lika viktigt

Vilken dejtingsajt använder du och vilken målgrupp finns där? Om det är en en sajt för sexdejting så kan du säkerligen komma undan med ytliga kommentarer. Men om det är en sajt för seriösa singlar som letar efter något mer än ett ”one night”, så måste du vara lite mer kreativ.

”Du är söt” är inte bara ytlig, det är helt enkelt inte ett bra sätt för att starta en konversation.

Om en tjej gick fram till dig och informerade dig om att din tröja var blå, då skulle du säkert säga; ”Eh, ja den är blå”. Om du vill starta en konversation och ett intresse, ställ då en fråga om något specifikt från personens profil. En fråga är jättebra för att öppna en konversation. Ett ytligt bekräftande är inget intressant, för hon vet säkert redan att hon är söt.

En annan grej – du nämnde att tjejer inte tackar dig för komplimangerna. Jag ska vara helt ärligt med dig här; Tjejerna är inte skyldigt dig någonting, särskilt inte tacksamhet för oönskade kommentarer kring deras utseende. – Säger Erin Carson

Hon tillägger att det är bra om du märker att någonting inte fungerar, för då vet du vad du INTE ska göra nästa gång.

Fråga från kille 2: Jag är 33, jag har en 12-årig son, och jag har ingen aning om vad jag gör när det gäller nätdejting. Jag lämnade precis ett seriöst förhållande för ungefär sex månader sedan. Detta var mitt enda förhållande under en väldigt lång tid (helt ärligt, det är den enda tjejen jag har träffat under de senaste sex åren), och jag är nyfiken på att testa en dejtingapp för att träffa någon. Men jag har ingen aning om hur en ”dejtingprofil” bör se ut eller låta. Jag har försökt att skriva ihop något om mig själv, men jag blir så generad av det. Vad ska jag tänka på så att det blir fel?

Svar från Erin: Välkommen, min vän, till djungeln med nätdejting. Hela spelplanen har förändrats jättemycket över en kort tid, och det är helt förståeligt att du känner dig som Robin Williams när han hamnar i Jumanji.

Innan du ger dig in i leken: Var inte generad. När det gäller nätdating, så bör du komma ihåg att alla är där av samma anledning och alla känner samma sak. De är alla människor som söker andra människor och alla känner nog en smula genans över att skriva om sig själv till andra människor. Men det är lugnt, var dig själv bara!

Ibland registrerar du dig på en sajt som ger dig bara några hundra tecken för att berätta om dig själv. Men ibland erbjuds det ett enormt utrymme där du får alla förutsättningar till att berätta allt du vill. Oavsett vad så handlar det inte om hur mycket du skriver, utan om VAD.

Du skulle bli förvånad över hur många människor där ute som skriver saker som ”Jag gillar att ha kul.” – Vem gillar inte att ha kul? Tänk i stället på att specificera VAD du gillar och gör något kul av det.

I stället vara säga ”Jag gillar att resa”, säg att du har som mål att besöka varje huvudstad i Europa, att du vill uppleva varje världsdel eller något annat ambitiöst mål med ditt liv och ditt resande. Det är mycket mer intressant!

Håll din presentation optimistisk, ärlig och koncis. Och korrekturläs den flera gånger. Försök att se objektivt på dig själv och din presentation.

Sammanfattningsvis så lyckas du bäst genom att berätta mer specifika saker om dig själv och vad du gillar gillar. Även om du verkligen älskar att bara käka hamburgare, att köra bil och kolla på film, försök att göra något skoj av det, så att det låter spännande. Det är just det som sätter personlighet på din profil och som får dig att sticka ut i mängden.