Skip to main content
två tjejer dejtar under Corona

Dejta under Corona, hur gör jag?

Utan att behöva upprepa det hela världen redan vet, är det just nu svårt för många singlar att dejta på samma sätt som förr. Detta då vi måste begränsa oss mycket när det kommer till socialisering som innebär fysisk närvaro. Därför krävs en omställning av strategin kring dejting!

Användningen av dejtingappar har ökat senaste tiden och många dejtingsugna har fått ställa om till, exempelvis, digitala träffar. Många vill träffas trots rådande tider men pandemin ställer till det. Trots detta finns lösningar att ta till för att få chansen att träffa din dejt och kanske möta din själsfrände. Här kommer några förslag på hur du kan fortsätta din dejting under Corona!

Träffa din dejt utomhus

Med vår och sommar runt hörnet bli det mer och mer lockande att göra aktiviteter utomhus. Detta ger många och bra tillfällen för att kunna träffa din dejt fysiskt. Till exempel kan du ta med din dejt på en picknick, friluftsmuseum, en utomhusservering, långa promenader i trevlig miljö, skogsutflykt… Ja, listan kan göras lång och endast fantasin sätter gränser.

Möt din dejt digitalt

Kanske börjar det bli uttjatat med digitala strategier och kanske känns det opersonligt och kallt i paritet till en fysisk träff. Trots det har det aldrig varit enklare eller mer socialt accepterat att sitta framför datorn och umgås. Föreslå för din dejt att ni ska ta ett digitalt första möte och gör det till en rolig grej.

Exempelvis kan ni laga samma mat tillsammans, fast på distans. Köp samma dryck och gör det till en dryckesprovning där ni poängsätter dryckerna och jämför med varandras slutresultat. Bestäm tillsammans en film att se, dra igång den samtidigt och prata eller chatta under tiden- precis som att ni såg den tillsammans på samma plats, vid samma tidpunkt.

Bjud med din dejt på virtuella utställningar eller upplev en digital konsert tillsammans. Utveckling av tekniken har kommit långt och inte minst för spelvärlden. Idag finns många interaktiva spel där du kan “träffa” andra användare i specifika rum utformade för att exempelvis kunna spela spel tillsammans, titta på bio i en virtuell biosalong eller mötas i en loungemiljö för att bara hänga lite.

Att ha sex med din dejt under Corona

Om ni kommit längre i ert dejtande än “lära-känna-fasen” kanske ni inte bara längtar efter att träffa varandra utan också för att kunna ha sex. Visst är inte det omöjligt att göra digitalt och kanske bygger det upp en spänning mellan er som ni aldrig tidigare upplevt, för att vid tillfället ni senare kan ses fysiskt, blir sexet något utöver det vanliga. Se även det digitala sexet som ett tillfälle för att kunna lära känna varandras sexuella preferenser bättre. Prata mer om vad ni gillar och vad ni vill göra med varandra när ni väl kan ses. Känns det bra för er båda kan ni alltid testa er fram till videosex! Känns inte “video”sex bra kan ni alltid prova att ha sex genom att chatta eller smsa till varandra.

Att dejta under Corona

Absolut kan du dejta under Corona, det enda du behöver tänka på är att vara mer försiktig när du träffar nya personer fysiskt. Prioritera hellre att träffas digitalt eller utomhus för att minimera risken för att du själv eller din dejt blir smittad. Om du ändå tänker dejta och ha sex med fysisk närvaro, försök att ha det med så få personer som möjligt och använd alltid skydd i form av kondom. Du som är över 70 år och dejtar tillhör en annan riskgrupp och det är därför viktigt för dig att vara extra försiktig och undvika nära kontakt med nya personer. Försök därför att endast träffa dina dejter digitalt.