Skip to main content
killar haller hand gay dejting

Gay dejting

Internetdejting är något som har blivit allt mer populärt och det finns sajter som vänder sig till alla möjliga typer av människor. Naturligtvis inkluderar detta även att det finns en hel del dejtingsajter för homosexuella. Många homosexuella människor kan finna det svårare att använda sig av generella dejtingsajter, eftersom utbudet oftast är en aning begränsat.

Att välja en dejtingsajt som är unikt nischad för just gay dejting kan därför vara ett mycket bättre alternativ. Då vet man med säkerhet att de människor som man får kontakt med har samma sexualitet som en själv.

Orsaken till varför man väljer att använda sig av gay dejting online kan vara många. Som tidigare nämnt är en av de främsta anledningarna att man helt enkelt letar efter människor som har samma sexualitet, men det kan också handla om att man inte vill behöva berätta att man är homosexuell när man kommer i kontakt med en ny person, utan vill att detta redan ska vara införstått. Sverige erbjuder ett flertal olika sajter där gay dejting ligger i fokus och en sajt som har fått mycket uppmärksamhet är Qruiser.

www.cruiser.com


Dejtingsidor för dig som är gay

Har man inte testat på gay dejting online tidigare är det lätt att man tror att utbudet är väldigt begränsat, men så är inte fallet. Sanningen är att majoriteten av alla stora dejtingsajter faktiskt har massor med medlemmar som har ett intresse för samma kön. Ett vanligt missförstånd är alltså att man tror att alla stora dejtingsidor främst är till för heterosexuella, men även på dessa har man möjlighet att hitta en partner för ett långsiktigt eller kortsiktigt förhållande på bara ett litet kick.

Naturligtvis kan det dock vara skönt och mer bekvämt att välja en sajt som redan är nischad från start. Bland de svenska sajterna hittar man bland annat Gay-PARSHIP.se, OutPersonals, Sylvia.se och många fler.

Hur söker man gay dejting?

Alla dejtingsidor har sina egna unika funktioner, men när det kommer till registreringen så fungerar de allra flesta på precis samma sätt. När du vill registrera dig på en gay dejtingsajt ska du först se till att skapa ett konto. Detta gör du enkelt genom att fylla i dina personliga uppgifter och ibland får du även välja ett användarnamn. I takt med att tekniken har gått framåt kan du även, i vissa fall, logga in och registrera dig direkt med hjälp av sociala medier som Facebook.

När du skapar ett konto är det viktigt att du väljer vilket kön du har och vilket kön det är som du söker. På så sätt kan dejtingsajten enkelt matcha ihop dig med andra singlar som söker samma sak som du. Detta gäller inte enbart på dejtingsajter som är nischade för gay-personer, utan på alla dejtingsidor som du väljer att använda dig av. Det är nämligen den information som du fyller i som kommer att ligga till grund för alla de olika förslag på andra medlemmar som du kommer att få, så se till att du är ärlig med vad du söker.

Att hitta en gay-dejtingsajt är absolut inte svårt och om du använder dig av en sökmotor på internet kommer du till ett flertal hemsidor inom loppet av sekunder. Rekommenderat är att du väljer en sajt med goda recensioner från tidigare medlemmar. Är du osäker på om dejting online passar för dig kan du testa en gratissajt innan du väljer ett abonnemang.

Nischade dejtingsidor

Som tidigare nämnt finns det ett flertal dejtingsidor som väljer att vara nischade mot en specifik målgrupp. Det kan t.ex. vara så att man nischar sig mot människor över 50+ eller som i detta fall – människor som är homosexuella. Tidigare pratade vi om Qruiser, vilket är en dejtingsajt av just detta slag.

Qruiser är en dejtingsida som riktar sig till människor som vill träffa nya människor, inleda relationer med livslång kärlek eller som bara vill ha någon att träffa under en kortare period. Det som är gemensamt för alla medlemmar på sajten är dock att man antingen är transgender, bisexuell, homosexuell eller lesbisk. I dagsläget finns det över 100 000 registrerade medlemmar på sajten.

Något som gör att Qruiser skiljer sig från många andra dejtingsajter är att även heterosexuella människor är välkomna att registrera sig, men det finns ett undantag. Man får inte registrera sig för att dejta, utan i sådana fall för att hitta nya vänner. Sidan bjuder på en hel del speciella och roliga funktioner, t.ex. att du kan blockera människor av ett specifikt kön.

Det bästa är att du till och med kan registrera dig helt gratis. Att skapa ett konto och börja prata med andra medlemmar är som sagt helt gratis, men för ett litet belopp i månaden kan du få tillgång till alla funktioner som sajten har. Beloppet ligger endast på 33 kronor/mån, vilket är betydligt längre än många andra alternativ.