Skip to main content
Kille letar dejt på nätet

Din profil: Tre saker du inte ska göra

Här är tre saker du inte ska göra när du skapar din profil på en dejting-app.

1. Undvik kravlistor i din beskriving

Använd INTE din beskrivning till att göra en lista över vad du vill ha och inte vill ha.

De flesta dejting-appar ger dig möjligheten att ge en beskrivning av dig själv till personer som kommer i kontakt med ditt konto. Visst är det en bra funktion som ger din betraktare en kort sammanfattning om, exempelvis, vem du är och vad du gillar att göra. Kanske har ni samma intressen och din beskrivning har precis gett dig en ny “match”. MEN! Hur borde du INTE använda denna funktionen? 

Många använder funktionen för att göra en lista på vad du som person vill ha och inte vill ha hos en annan. Detta kan absolut vara ett snabbt sätt att kommunicera tydlig information direkt till betraktaren men det kan också uppfattas lite väl tydligt och kontrollerande. Ingen person är den andra lik, alla har vi brister och styrkor.

Visst kan du ha en lista över de egenskaper eller personligheter du söker, men håll den för dig själv. Träffa personer, lär känna dem och upplev personer på djupet innan du avgör om de passar in på din lista eller inte. När du väl träffat rätt kommer du ha ett kvitto på vad du eftersträvat hela tiden, med all säkerhet kommer den personen inte att träffa rätt på varje punkt från din lista.

2. Ärlighet varar längst…

Var ärlig! Lura inte din dejt med falska intentioner.

Du har kommit i kontakt med en person genom en dejtingsajt, ni chattar kontinuerligt och berättar om varandra; vad ni gillar att göra, hur er familjesituation ser ut, vad ni arbetar med och vad ni längtar efter härnäst. Du tycks uppfatta att den andra personen är väldigt intresserad av dig och vill gärna träffas. Personen har tydligt uttryckt vad den letar efter i nästa relation och utifrån det förstår du att personen inte bara söker en kortvarig fling.

Din ingång i dejtingsajten var att hitta någon att ha lite “roligt” med. Du har precis kommit ur en lång relation och är inte redo för en ny. Men personen du pratar med verkar väldigt intressant och du tror att ni kan ha väldigt roligt ihop, både vänskapligt och sexuellt, så du fortsätter att hålla kontakten och bestämmer att träffa den andra personen. Trots att du är medveten om att ni förmodligen söker två helt olika relationer. 

Detta är ett sätt för dig att faktiskt lura en annan person och i det långa loppet kan personen bli väldigt sårad. För dig som använder en dejtingapp behöver vara väldigt tydlig med vad du har för intentioner med de personer du möter. Med det sagt, behöver du inte vara transparent och öppen med anledningen till varför du söker just den relationen du söker men gör det tydligt för personen vad just du vill ha. Då har du gjort rätt för dig och mött den andra personen med rättvisa och respekt. Därefter är det den andra personen som får avgöra om de känner samma sak och vill fortsätta kontakten utifrån de förutbestämda premisserna.

3. Lägg inte för stort fokus på dina intressen

Använd INTE din profilbild för att visa dina intressen, det kan ge felaktiga signaler.

Profilbilder, en bild på dig själv för att ge personer en uppfattning av hur du ser ut. Visst kan det kännas ytligt och opersonligt, att endast utgå från om du uppfattas attraktiv eller inte på din profilbild. Men, ytligt eller inte, är attraktion en viktig del i en relation. Attraktion är inte bara baserad på utseende utan är en kombination av egenskaper och personligheter. Är personen endast ute efter ditt utseende är personen, med all säkerhet, inte ute efter en djup relation med dig.

Hur som helst, finns det många som använder profilbilder med andra motiv än sig själv. Exempelvis, djur, bilar, hus eller solnedgångar. Detta kanske är saker som du tycker om och visst är det trevligt att du vill dela med dig av det men personen som kommer i kontakt med endast en bild på ett djur kommer troligen att gå vidare till nästa person.

Vi vill se varandra och betrakta varandras utseenden, vi vill möta varandras ögon och studera det yttre. Tycker du att det är svårt att ta bild på dig själv, be någon hjälpa dig. Är du osäker på ditt utseende eller har dåligt självförtroende, glöm det- här och nu. Om du gömmer ditt yttre kan du aldrig öppna dörren för en sann relation. Förr eller senare kommer du i kontakt med någon du tycker om och med stor sannolikhet kommer ni att vilja träffas i person, där och då kommer sanningen fram vare sig du vill eller inte.