Skip to main content
tjej i soffa kollar dejtingsida

Knappt hälften som dejtar på nätet söker något seriöst

Nyhetsmediet CNBC rapporterar om en undersökning som gjorts av amerikanska Pew Research Center, som visar minst sagt intreassanta och positiva siffror, men också att det finns mycket att förbättra inom branschen med dejting på nätet.

Hälften av männen söker långvariga förhållanden

Något färre män använder dejtingsidor och appar för att hitta något seriöst än de gör för att hitta en mer avslappnad situation, enligt studien.

43 % av männen säger att de använder dejtingsidor för ”lite skoj” och kortsiktiga flirtar medan 42 % säger att de letar efter en långsiktig partner. I jämförelse, svarar 48% av kvinnorna att de använder dejtingsidor till att hitta långsiktiga partners och endast 37% använder appar för att flirta och bara ha lite skoj.

88 % av vuxna användare är besvikna

90 % av kvinnorna och 87 % av männen säger att de är besvikna efter att ha provat diverse dejtingsidor.

Mer än hälften, 55 %, av de vuxna känner sig otrygga på grund av en del meddelanden de får.

Det motsatta är sant för dem som kände sig överväldigade, chockade eller otrygga av meddelanden. Hela 54 % av kvinnorna reagerar negativt av meddelanden på dejtingsidor, men bara 25 % av männen känner likadant.

35 % betalar för att använda en dejtingsida

Mer än en tredjedel av onlinedejtarna har betalat för en app eller en funktion i en dejtingapp. Män är mer benägna att betala än kvinnor.

Detsamma gäller för de som är 30+, som visar att de är mer benägna att betala för en dejtingsida än vad yngre användare är.


Notera att dessa siffror är från Amerikanska användare och att det kan skilja sig något jämfört med svenska användare.

Läs hela rapporten från Pew Research Center