Skip to main content
Två personer dejtar

Dejta utan att det kostar skjortan

Tips till dig som vill ta med din dejt på aktiviteter som inte kostar mycket.

Att hitta på saker tillsammans med din dejt kan vara lättare sagt än gjort. Ibland är det svårt att komma på något som känns bra och ibland kanske du oroar dig för att din dejt förväntar sig något dyrt som en fin restaurang, spa eller lyxhelg på hotell. Många kan tro att desto dyrare dejten är desto mer uppmärksamhet kommer en att få av sin dejt. Så funkar det sällan och därför kommer här några tips hur ni får till en spännande och kul dejt som inte kostar skjortan.

Upptäck staden och närområden med din dejt

Varför inte upptäcka er egen stad eller andra platser i närheten? Med all säkerhet har ni inte båda sett allt. Det finns många små smultronställen runt om i Sveriges städer som härliga gårdsbutiker, naturområden som erbjuder vandring och djurliv eller orangerier som erbjuder både växtlighet och en matbit på er visit. Kolla runt på nätet och skriv upp några ställen som ni sedan upptäcker tillsammans. Kanske bli någon plats något alldeles extra för just er?

En promenad tillsammans

En promenad kanske låter alldagligt och tråkigt. Men i många fall kan det vara en utmärkt första dejt för att ni båda ska känna er avslappnade och kunna prata fritt under promenaden. Ett plus är att ni också kan välja hur lång dejten ska vara, känns det stelt under hela rundan kan ni välja att gå kortare men ju längre ni går desto mer bevis på att ni klickar!

Baka med din dejt

Att baka tillsammans kan ge er en inblick i er samarbetsförmåga redan tidigt i ert dejtande. Följ ett recept som är nytt för er båda och se hur ni tar er an uppgiften! Efteråt har ni förhoppningsvis en god fika att dela på!

Planera ett knytkalas

Föreslå ett knytkalas till din dejt. På det sättet kan ni båda tillaga och bjuda på små rätter som ni upplever att ni är extra bra på. När din dejt väl är på plats kan ni duka bordet direkt och maten är serverad. Ibland kan en middag kännas stel och “för” planerad”. Men har ni båda bjudit till blir det extra roligt att uppleva varandras favoriter tillsammans!

Att dejta med en liten budget är inga konstigheter! Det som är viktigt för dejten är kemin mellan er. Att vara en generös person handlar om andra tillgångar än pengar, tänk ut något personligt och planera det väl så ska du se att din dejt kommer att uppskatta det mer än en dyr middag på en lyxig restaurang. Plocka ihop en härlig picknick med din dejts favoriter som innehåll, plocka blommor för ännu mer charm än köpt bukett. Kanske kan du komponera ihop en personlig spellista av låtar som din dejt gillar att lyssna på. Att ge din dejt genuin uppmärksamhet kostar dig inte en krona!