Skip to main content
Väntar på att han ska höra av sig

Dejt som inte hör av sig

Vad ska du göra när din dejt helt plötsligt slutar att höra av sig?

Du har varit på en eller fler dejter med en person som är dig precis i smaken! Personen har mycket gemensamt med dig, är rolig och spännande. Din upplevelse är att ni har en riktigt bra kemi och du längtar efter er nästa träff! Plötsligt hör personen inte av sig mer, du undrar varför och blir osäker. Vad ska du göra?

Hör av dig först

Om din dejt är tyst under ett par dagar behöver inte det betyda att personen tappat intresset. Personen kanske väntar på att du ska höra av dig och upplever precis samma sak. Tröttnar du på att vänta finns det  ingen rimlig anledning för dig att inte ringa personen eller skriva ett meddelande. Ta saken i egna händer! Föreslå att ses igen och nappar personen har du ett kvitto på att ni kan fortsätta träffas!

Din dejt hör fortfarande inte av sig

Du har skickat ett meddelande och gett tydliga signaler på att du vill ses igen men din dejt svarar inte. Vid det här laget kan det självklart finnas olika anledningar till varför din dejt inte haft möjlighet att höra av sig men det kan också betyda att din dejt inte upplevde er kemi på samma sätt som du. Kanske är det bättre att du nu tar ett steg tillbaka och respekterar att personen inte vill ha kontakt med dig.

En dejt upplevs olika

Din dejt kanske har känslor för någon annan eller också kanske han eller hon inte kommit över en tidigare relation. Visst är det tråkigt om detta är skälet och att personen då inte varit tydlig med detta från början. Tyvärr kan detta vara problematiskt för en del. Försök att vara förstående med att en dejt kan upplevas olika. Vissa vill gå väldigt långsamt fram och känner sig inte bekväm med konstant eller kontinuerlig kontakt efter endast några få dejter. I detta läge är det bra att vara tålmodig och ge din dejt utrymme att reflektera och vara ifred.

Är din dejt verkligen intresserad så kommer han eller hon att höra av sig förr eller senare. Sysselsätt dig! Gör något annat för att tänka på något annat. Du behöver inte sitta och vänta, när du minst anar det kanske telefonen plingar till!

Döm inte dig själv

Det är ingenting fel på dig, du duger precis som du är. Ibland är kemin du upplever inte ömsesidig helt enkelt. Tänk inte på negativa detaljer om varför din dejt inte hör av sig utan tänk positivt. Kanske få du med dig något från era dejter som du kan tänka på vid en ny dejt med en ny person. Det finns absolut inget att vinna på med att tjata på din dejt.

Självklart är det svårt att bara släppa någon som gett dig förhoppningar och förväntningar om en eventuell relation men fråga dig själv: Vill du vara med någon som inte är genuint intresserad av dig? Att tjata och vara påträngande är inte något som gynnar dig utan acceptera att du blivit avvisad och gå vidare. Ta tillfället i akt att träffa nya personer och se istället fram emot nya och spännande dejter!