Skip to main content

Dejting för gifta 💍

Det sägs att 30 % av alla dem som finns på olika dejtingsajter faktiskt är i en relation med någon, alltså inte singlar och fria. Det är inte alltid de uppger att de har en relation utan istället låter andra tro att de är singlar. Det finns också de som erkänner att de är i en relation men att de söker något vid sidan om. Nu finns det faktiskt dejtingsajter som inriktar sig på otrohet och erbjuder anonym internetdejting för den som är gift eller sambo eller på annat sätt i ett förhållande.

Dejtingsidor för otrogna

En person som är otrogen kan hittas på vilken dejtingsida som helst, men det finns vissa sidor som kanske sticker ut lite mer.

  • Victoria Milan är en sajt utvecklad särskilt för vänsterprassel. Grundarna menar att när de planerade och arbetade med att nischa en dejtingsajt upptäckte de att marknaden för en plattform för otrohet faktiskt existerade. De erbjuder anonymitet och det enda du behöver för att använda sajten är en mejladress och ett användarnamn. Du behöver inte avslöja din identitet och du väljer själv vilka personer du vill lämna ut kontaktuppgifter och personlig information till. Sajten har professionella administratörer som kontinuerligt övervakar alla profiler som beter sig misstänksamt och som därför kan vara fejkprofiler och du kan också rapportera misstänka profiler till administrationsteamet. Skulle en medlem bryta mot reglerna kan den bli spärrad och eventuellt få sitt IP-nummer och e-postadress svartlistad. Det kostar inget att bli medlem och du kan prova tjänsten gratis. För att uppgradera kontot och få tillgång till fler funktioner finns en betalvariant i abonnemangsform.
  • C-date beskriver sig själva som casual dejting utan krav eller förpliktelser, helt enkelt en plats att hitta likasinnade som kanske bara vill ha tillfälliga förbindelser eller snabba enstaka träffar. De erbjuder diskret partnersökning med anonymitet enligt sin webbsida med manuell fotokontroll och ”stramt profilskydd”. Det är gratis att registrera dig men ska du kunna utnyttja tjänsterna kostar det. Ett minus med den här sajten är efter en snabb googling att det verkar lite bökigt att säga upp premiumabonnemanget och att det ska skickas formulär skriftligen till företagets huvudkontor för att uppsägningen ska gå igenom. Inte så enkelt om du skulle hitta din drömdejt med andra ord.
  • Tinder har de flesta hört talas om. För dem som finns med på Tinder är det allt annat än anonymt och även här finns en betalversion med något fler funktioner. Här söker du utifrån geografiskt läge, kön och ålder. Du får en bild som du ska svepa till vänster eller höger, det vill säga gilla eller avfärda. Att svepa höger innebär att du gillar personens bild. Klickar du på bilden kommer du till en presentationstext och det kan finnas fler bilder att titta på. Skulle en person vars bild du gillat (högerswipat) gilla dig tillbaka öppnas möjligheten för en konversation upp så båda parterna måste alltså vara överens för att det ens ska vara möjligt med kommunikation. En nackdel med appen om du inte vill att någon ska få veta om att du letar efter något är ju att den är så utseendebetonad. Det är din bild som säljer dig, och vem vet om grannen eller din befintliga partners bästa vän sitter där också och swipar? Inte den bästa appen för dig som vill hålla saker och ting hemligt med andra ord.

Spänning i vardagen

Ett förhållande som varar ett tag kan upplevas som tråkigt efter ett tag och känslorna kanske inte är de riktigt rätta heller. Det kan vara så att båda parter blir för bekväma med varandra, romantiken försvinner och vardagslunken tar över. Jobb och karriär kan bli fokus för den ena medan hus och hem blir fokus för den andra och när allt är gjort är båda för trötta och för bekväma för att ta tag i romantiken med varandra. En tråkig vardag kan få många att söka sig till utomäktenskapliga förbindelser för att piffa upp sexlivet lite eller för att få bekräftelse för att det finns någon som tycker att du är tilldragande. Sexlusten kanske försvinner för ena parten men inte den andra, varvid det då är lättare att söka efter det på annat håll. En del tycker helt enkelt bara att det är spännande att ha fler sexuella kontakter.

Vara otrogen

RFSUs årliga undersökning 2016, Kådiskollen, visade att 3 % av svenskarna är otrogna, men om porrsurf och nätflirtande räknades in var siffran betydligt högre. Baserat på vad de tillfrågade svenskarna uppfattade som otrohet så svarade hela 32 % att de eller deras partner hade varit otrogen i någon form under det senaste året. Det är var tredje person.
Enligt en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Metro visade sig resultatet vara var fjärde svensk. 25 % av svenskarna har någon gång varit otrogna mot ett ex och var tionde har varit otrogen mot sin nuvarande partner. Den vanligaste anledningen med 39 % var att man var attraherad av någon annan. 19 % var inte kära i sin partner och 15 % fick inte sina behov tillgodosedda på hemmaplan.