Skip to main content
dejtingappar header

Dejtingappar 📲

Funderar du på att ladda ner en ny dejtingapp? Då har du kanske kikat på flera olika appar, kanske främst på de mest populära. Idag finns det många alternativ att välja bland, men en del är betydligt bättre än andra. Hur ska man då kunna veta vilken man bör välja?match.com logo

Sveriges största dejtingsida med 100-tusentals medlemmar i åldersgruppen 25-50 år. En självklarhet för alla singlar.

Läs mer Till sajten

Sveriges bästa dejtingapp för dig som vill träffa kärleken på nytt, som gjort det förr och är ensamstående.

Läs mer Till sajtenc-date logo

Den bästa dejtingappen för dig som är ute efter lite skoj för stunden, utan några åtaganden.

Läs mer Till sajtenSveriges populäraste dejtingapp för dig som vill tillföra spänning i vardagen och tänja på gränserna.

Läs mer Till sajtenBästa dejtingappen

Den första frågan du ställer dig är antagligen vilken app som är bäst om man ska dejta i mobilen. Ingen vill förlora tid på dåliga appar, så vilken bör man egentligen välja? Svaret är enkelt, det beror på vilken typ av app du söker. Föredrar du en enkel app där du kan komma igång snabbt? Då är Tinder eller Badoo två utmärkta alternativ. Vill du hellre använda en app där du måste fylla i mycket information om dig själv och vilken typ av partner du söker? I så fall kan en titt på Match.com vara svaret.

För att identifiera vilken app som är bäst för dig bör du också fundera på följande frågor.

  • Varför vill du använda en dejtingapp?
  • Vad har du för förväntningar på appen?
  • Vilka funktioner söker du?
  • Vilken typ av person är du intresserad av att träffa?

Att göra lite research först är aldrig fel. Läs t.ex. apparnas beskrivningar, recensioner och annan information du kan hitta. Då blir det lättare att göra rätt val direkt. Ett tips är att välja en app med många funktioner så att du t.ex. kan se vem som tittat på din profil, skicka bilder, lägga till någon som favorit, o.s.v.

Gratis dejting appar

Gratis dejting appar är appar som antingen är helt gratis eller som erbjuder både gratis medlemskap och premiummedlemskap. De nämnda apparna Tinder och Badoo är exempel på sådana som erbjuder båda alternativen, men det finns betydligt fler appar att välja mellan.

Varför är apparna gratis?

Det finns flera anledningar till att en del dejting appar är gratis. En viktig anledning är att man vill ge användaren möjlighet att först prova på appen innan man kräver betalning. På så vis kan du se hur appen fungerar och huruvida du tycker om den eller inte, vilket naturligtvis är uppskattat. Samtidigt är det också ett sätt för företagen att locka kunder, eftersom betydligt färre konsumenter är villiga att ge sig in i en betaltjänst redan från början. Det är främst kunder som är väldigt seriösa med att hitta en partner som är villiga att betala direkt, men långt ifrån alla som laddar ner en dejtingapp är så pass bestämda.

Vilka är för- och nackdelarna med gratis appar?

Den största fördelen med gratis dejting appar är att de är just gratis. Det ger dig möjlighet att prova dem ordentligt och se hur de fungerar för dig. Du kanske upplever att det finns få medlemmar på vissa appar och då kan det vara svårare att träffa någon. Det kan också vara så att en del appar har lite mindre diplomatiska medlemmar som skriver på ett sådant sätt som du inte tycker är lämpligt. Om den typen av situationer skulle uppstå kan du enkelt ta bort appen från telefonen utan att ha förlorat någonting.

En annan stor fördel med gratis appar är att de oftast är väldigt enkla att använda. De skiljer sig från dejtingsajter genom att inte nödvändigtvis ta dejtingen på lika stort allvar. Visst kan man träffa sin livspartner via en gratisapp, men många som laddar ner dejtingappar har inte det som mål. Flertalet användare vill helt enkelt se vad som händer, vem de träffar och hur det utvecklas. Därför kan det kännas skönt att inte behöva ange en massa information om sig själv och vilken typ av partner man söker. Man kanske inte ens är säker på vad man egentligen söker.

Nackdelarna med gratisappar är desamma som fördelarna: de är inte nödvändigtvis inriktade på seriösa, långvariga relationer. Om man tittar på omdömen som t.ex. Badoo och Tinder fått står det klart att många upplever dem som inriktade på kortvariga äventyr. För den som söker något casual kan den här typen av appar därför vara utmärkta, men för den som vill gifta sig är de kanske inte alltid det bästa alternativet. Allt beror på vad man är ute efter.

Seriösa dejtingappar

Oavsett vad man söker på en dejtingapp håller de flesta nog med om att appen i sig bör vara seriös. Det kan handla om både tekniska aspekter och att appen håller vad den lovar. Vad ska man titta på för att få en positiv upplevelse?

Hur känner man igen seriösa dejtingappar?

Det bästa sättet att känna igen seriösa dejtingappar är genom att gå in på t.ex. Trustpilot. Där kan du läsa omdömen av apparna och se vad olika användare uppskattar samt vad de är mindre nöjda med.

Vad ska man leta efter?

För att få en bild av en viss dejtingapp bör du i första hand titta på appens hemsida eller beskrivning. Är hemsidan snyggt utformad? Innehåller den information om t.ex. ”Privacy policy”, ”Cookies” eller ”Intellectual property”?

Hur vet man att dejten är seriös?

Försök att chatta med en person i minst ett par dagar innan du bestämmer dig för att träffa honom eller henne. Be om personens Facebook- eller Instagram-konto för att försäkra dig om att hen verkligen är den du tror.