Skip to main content
ett brustet hjärta

Hur avslutar jag relationen till min dejt?

Hur du går tillväga om du känner att det inte riktigt klickar.

Hur ska jag gå tillväga om jag känner att det inte klickar och hur kan jag avsluta dejtandet på ett bra sätt? Det kan kännas svårt att avsluta en relation oavsett vart ni är i ert dejtande. Kanske är du rädd för att såra den andra personen och därför kan det kännas väldigt jobbigt att sätta punkt för ert dejtande. Här kommer några tips på hur du kan tänka och göra om denna situationen med din dejt skulle uppstå.

Om du är en person som dejtat mycket har du nog varit med om många tänkbara scenarion när det kommer till att “dumpa” eller bli “dumpad”. Ett vanligt tillvägagångssätt för många är att helt enkelt sluta höra av sig eller plötsligt bli väldigt upptagen och svara kort. Vissa slutar visa engagemang, ger inga följdfrågor och försöker undvika frågorna om att ses. Detta för att hoppas på att den andra personen förstår signalerna och själv inser faktum tillslut.

Det finns inga enkla eller egentligen “smidiga” tips för att dumpa någon. Det är svårt av den anledningen att vi är människor med känslor och ibland är just känslor ett svårt ämne. Det viktigaste vid ett tillfälle där du vill avsluta ditt dejtande med en person är att vara så ärlig som möjligt. Träffa personen och berätta precis vad du känner. Det hjälper varken dig eller den andra personen att du drar dig för att säga vad du känner, inte heller att du föreslår att ni kan sova tillsammans en sista gång eller att ge falska förhoppningar som att “vi kanske kan träffas igen i framtiden”. Få det gjort och säg det rakt ut, låt den andra personen ta in det och försök att genuint förstå den andra personens känslor genom att svara på så många frågor som möjligt.

Ovanstående tips riktar sig kanske mer till dig som dejtat en person under en längre tid. Har ni endast träffats ett fåtal gånger behöver du inte göra en större sak av det. Har du dessutom träffat den andra personen över en dejtingsajt borde ni båda vara förberedda på att detta kan uppstå. Ett bra tips är att åtminstone höra av dig till din dejt och respektfullt förklara vad du känner. På det sättet kan den andra personen gå vidare och eventuellt slippa hoppas och vänta på att ni ska ses igen.

Enklaste tipset är att fundera på hur du själv hade velat bli behandlad om det var du som blev “dumpad”. Med största sannolikhet hade du önskat respekt och förståelse för dina känslor och med det sagt bör du ge detsamma tillbaka till din dejt om du vill avsluta relationen.