Skip to main content

Mazily

Mazily har varit aktiva på den svenska dejtingmarknaden sedan år 2011 och är tveklöst en av de bäst ansedda dejtingsidorna. Sidan har vunnit ett flertal priser men om man tittar på användaromdömen kan de variera ganska kraftigt. Detta är en dejtingtjänst som är både älskad och hatad och det beror nog till stor del på att tjänsten är relativt nischad.

Målgrupp och medlemsantal

Sidans tjänster går att komma åt både via en mobilapp och på nätet, men det sistnämnda får nog ändå anses vara tjänstens hemvist. Sidan har mellan 5000-10 000 aktiva medlemmar vilket få anses som relativt stabilt i nuläget. Mazilys topp, d.v.s. tiden då sidan var som mest populär har passerats och de som söker sig till sidan nu gör det för att de gillar den snarare än för att den råkar vara trendig.

Vi nämnde tidigare att omdömen om Mazily kan variera kraftigt vilket förmodligen har att göra med sidans nisch. Mazily riktar i första hand in sig på kulturintresserade singlar i storstäderna. Åldersspannet måste beskrivas som brett, du kan få turen att träffa någon här oavsett om du är gammal eller ung. Tanken är att singlar i storstäderna med gemensamma kulturintressen ska kunna mötas på olika kulturevenemang – varav betydligt fler erbjuds i storstadsregionerna.

Funktioner

När det gäller grundläggande funktioner är Mazily en ganska traditionell dejtingsajt. Du kan fritt surfa runt mellan och läsa olika medlemmars profiler och filtrera mellan dem utifrån olika data såsom intressen, längd, avstånd och andra variabler. Dina intressen kan du förutom att skriva om dem i en presentationstext också ange i form av ”tags” eller ”taggar”.

Eftersom en central idé med Mazily är att föra samman personer med liknande intressen så finns en funktion som låter en ange dem i form av taggar som fördelats mellan olika kategorier. Kategorierna är sådant som musik, tv-serier och film, litteratur och annat. För enkelhetens skull får du upp förslag på olika taggar som du kan ange.

En central funktion på hemsidan utgörs av en evenemangskalender. Den är väl uppdaterad och visar olika evenemang beroende på om du bor i Malmö, Göteborg eller Stockholm. Det går att anmäla intresse för att gå på olika evenemang vilket andra medlemmar kan se, förhoppningsvis med följden att du och någon annan gemensamt beslutar er för att besöka något. Förutom det finns också ett flöde, liknande Twitter, kopplat till varje medlemskonto. Där kan du skriva vad som helst och alla inlägg samlas sen i ett centralt flöde på Mazilys första sida. Tanken med det är förstås att locka andra liktänkande till att besöka din profil.

En avgörande skillnad mellan appens gratisvariant och betalda medlemskap är att du inte kan kommunicera fritt om du inte betalar. Gratisversionen tillåter endast att du kommunicerar med en person åt gången medan det blir obegränsat om du skaffar ett abonnemang.

Mobilapp

Det finns en mobilapp för Mazily men den utgör knappast den bästa upplevelsen av vad Mazily erbjuder. Den fungerar snarast som en slimmad och förenklad variant av hemsidan, och det är inte nödvändigtvis positivt. I vår mening är appen därför i första hand ett komplement.

Omdömen och användarupplevelse

På Mazily kan du logga in antingen med hjälp av ditt Facebook-konto eller med e-post. Profilkvaliteten är hög med få fejkade profiler. Det ska dock sägas att när detta skrivs, 2019, så var det några år sedan som Mazilys popularitet var som högst, det gör att tillskottet av nya medlemmar är relativt lågt.

Mazily är både flexibelt och enkelt att använda men åsikterna om sidan går isär. Mazily är en dejtingsida av mycket hög kvalitet om du bor på rätt plats. Om du bor långt från en storstad kommer du tyvärr inte ha särskilt mycket glädje av Mazily.