Skip to main content

Mötesplatsen

Mötesplatsen är en dejtingsajt som de allra flesta har hört talas om. Sajten lanserades år 2001 och har fokuserat otroligt mycket på marknadsföring i olika typer av kanaler, därav den stora popularitet och uppmärksamhet som sidan har fått. Mötesplatsen är en svensk sida som riktar in sig på dejting i just Sverige, men även i Norge. Medlemmar kan själva välja hur brett de vill rikta sig när det kommer till att hitta en partner eller någon trevlig person att prata med. Sidan är enkel att använda sig av, laddar upp snabbt och erbjuder flera olika typer av abonnemang. Här finnas sammanlagt 500 000 registrerade medlemmar, men sidan får bara cirka 150 000-170 000 besök i veckan, vilket visar att långt ifrån många (baserat på antalet registrerade medlemmar) är aktiva.

Inriktning

Dejtingsajten mötesplatsen riktar sig till alla typer av människor. Här träffas folk för att prata, skaffa vänner, tillfälliga kontakter eller för att knyta starka band som leder till långvariga relationer. Tittar man på åldersgrupperna som finns är det främst människor i åldrarna 20-30 år som befinner sig på hemsidan, men naturligtvis finns det både yngre och äldre människor än så. Ska man begränsa åldersgruppens popularitet ännu mer än det 25-30 som gäller.

Funktioner och egenskaper

Det är tydligt att dejtingsajter som man måste betala för har fler funktioner än de som är kostnadsfria. På Mötesplatsen kommer du t.ex. att kunna använda dig av en matchmaking-funktion som ser till att du paras ihop med medlemmar som har samma intressen eller önskemål på relation som du har. Det finns även möjlighet att skicka ut ett snabbt meddelande som blir synligt för alla som är aktiva just för stunden. På så sätt kan man dra blickarna till sig och även få andra medlemmar att hitta till ens profil. Funktionen kallas för ”megafon” och är mycket populär och omtyckt. Denna funktion ingår dock inte i abonnemanget, utan är något man får köpa till. 15 stycken megafoninlägg kostar dig 99 kronor.

Något som gör att Mötesplatsen sticker ut lite extra är deras singelaktiviteter och event som anordnas. Det kan t.ex. vara kvällar på krogen, resor tillsammans eller teaterbesök. Alla är välkomna att delta. Naturligtvis ingår inte heller aktivitetskostnader i abonnemangen.

Mobil/app

Mötesplatsen.se ligger verkligen helt rätt i tiden när det kommer till teknik. Med de senaste metoderna gör Mötesplatsen det möjligt för sina medlemmar att använda sig av både appar och mobilanpassade hemsidor för att kunna surfa, dejta och snacka när helst man känner för det. Appen laddar du enkelt ner i din enhet och den är helt kostnadsfri. Dock betalar man fortfarande för att få registrera ett konto.

Login och registrering

För att du ska kunna använda dig av Mötesplatsen behöver du först se till att skapa ett konto. Du fyller i vem du är och vad du söker och väljer sedan ett lösenord som du lägger på minnet. Att skapa ett konto är gratis, men om du vill kunna komma i kontakt med andra behöver du först välja en abonnemangsform. 6 månaders medlemskap kostar 149 kronor i månaden, men du kan också välja att bara vara medlem en månad, men då för en kostnad av 299 kronor. Priset blir alltså lägre ju längre du väljer att vara medlem.

Omdömen

Mötesplatsen har överlag fått väldigt bra recensioner från tidigare medlemmar, men även från medlemmar som använder sig av sajten idag. Det som många däremot reagerar på är de relativt höga kostnaderna som man måste betala för att kunna komma i kontakt med andra. Även om Mötesplatsen är en stor och väldigt populär sajt så börjar det komma en hel del konkurrenter som tar betydligt billigare priser eller som är helt kostnadsfria. Förhoppningsvis kommer detta medföra sänkta abonnemangspriser hos Mötesplatsen, men det återstår att se.