Skip to main content

Zoosk

Zoosk är en dejtingsida som har över 40 miljoner användare. Sajten lanserades år 2007, och är enbart inriktad på dejting. Flertalet användare föredrar att använda tjänstens app, som gör det enkelt att läsa meddelanden och hitta spännande profiler oavsett var man befinner sig. Zoosk har även en del spännande funktioner, och med tanke på det stora antalet användare är det ett riktigt populärt alternativ för singlar.

Inriktning

På Zoosk finns det medlemmar i alla åldrar och alla är välkomna. Man vänder sig alltså till en bred grupp, men de flesta användare är mellan 25 och 35 år gamla. Flertalet användare bor i USA.

Samtidigt finns det ett ganska stort antal användare inom de allra flesta åldersgrupperna. Appen är också populär i Sverige och andra europeiska länder, så anta inte att den bara är till för amerikaner.

Funktioner & Egenskaper

Precis som andra dejtingsidor har även Zoosk ett par spännande funktioner och bland de mer intressanta är ”Smart Pick” och ”Dating Insights”. Båda är baserade på så kallad ”Behavioral Matchmaking Technology”, som läser av hur du använder appen. Istället för att be dig svara på en massa frågor samlar Zoosk information om t.ex. vilken typ av användare du brukar gilla, och kan på så vis rekommendera dig olika profiler. Det är just det här ”Smart Pick” handlar om. Om du klickar på ”Dating Behavior” kan du se vilken information Zoosk samlat och hur man bedömer ditt beteende.

En nackdel med Zoosk är man bara kan skicka meddelanden om man är Premium-medlem. Det går bra att skicka vinkningar som mottagaren kan se, men det går inte att skriva om man är gratis-medlem.

App

I likhet med andra dejtingtjänster har Zoosk en app som fungerar väldigt enkelt och smidigt. Appen gör det betydligt enklare att använda tjänsten eftersom man bl.a. kan se nya meddelanden med en gång.

För att använda appen måste den naturligtvis laddas ner först, varefter du antingen loggar in eller registrerar dig. Appen fungerar utmärkt oavsett om du använder iOS eller Android.

Login

Att skapa ett konto på Zoosk är väldigt enkelt. Du går bara in på deras hemsida och registrerar dig via Facebook, Google+ eller e-post. Det går också bra att istället ladda ner appen och registrera sig via den. Hela processen tar bara någon minut.

När du väl har ett konto på Zoosk gäller det att skapa en snygg profil. Börja med att ladd upp ett par bilder, och skriv lite om dig själv. Zoosk är lite som en kombination mellan Tinder och exempelvis Match.com på så vis att du kan skriva lagom mycket information. Du behöver inte svara på en massa frågor och ange mycket information, men du har möjlighet att skriva mer än på Tinder.

Omdömen

Zoosk har fått väldigt blandade omdömen. Betyget på Trustpilot är 2 av 5, men om man läser vilka kommentarer som skrivits av dem som gett lågt betyg kan man tycka att de inte var särskilt rättvisa. Exempelvis har flera personer som gett betyget 2 skrivit att de inte har något särskilt att säga, eller att de vill förbli neutrala. Är det då rättvist att ge betyg 2? Det kan diskuteras.

Tittar vi istället på de höga betygen är det tydligt att många är väldigt nöjda. En hel del skriver att de har träffat drömmannen/drömkvinnan och att de är riktigt nöjda med hur tjänsten fungerar.

Vi har dessutom testat appen själva inför den här recensionen, och har fått ett väldigt positivt intryck. Zoosk-appen är enkel att förstå och väldigt användarvänlig. Dessutom fungerar den snabbt utan att hänga sig. Tittar vi på hur många användare som finns inom olika åldersgrupper i olika städer hittar vi en hel del. Zoosk får därför tummen upp!