Skip to main content
firstdate header

Firstdate

⚠️ Firstdate har tyvärr stängt ner sin verksamhet och finns därför inte längre.

Populära dejtingsajter

1 Populärast på Dejtingplatsen LÄS MER
2 Bästa valet för yngre 18-25 år LÄS MER
3 Bra dejtingsajt för yngre personer LÄS MER

SE ALLA DEJTINGSAJTER

Om Firstdate

Det finns många orsaker till varför människor beger sig ut på internet och speciellt ut på dejtingsajter. Att dejta på nätet har blivit otroligt vanligt och många finner det också lättare att få kontakt med folk här, än t.ex. ute på krogen eller i kön i mataffären. Firstdate är en dejtingsajt som lanserades på marknaden år 2008. Både då som nu har sidan varit mycket populär och blivit så stor att den spridit sig långt utanför Sveriges gränser. Firstdate finns bland annat tillgängligt på Island, i Finland, i Norge och i Danmark. Här samlas sammanlagt cirka 1,5 miljoner människor, men det är bara cirka 250-300.000 medlemmar som faktiskt är aktiva på sajten.

Inriktning

Firstdate är dejtingsajten som riktar sig till alla möjliga typer av människor. Här finns personer i alla olika typer av åldrar, med olika intressen och bakgrund. Även om det inte finns någon direkt åldersgräns på Firstdate, förutom att du måste vara minst 18 år gammal, så är det främst åldersgruppen 20-40 som samlas här. Målet och fokus hos Firstdate är att ge möjligheten för singlar att komma i kontakt med varande på ett enkelt och kravlöst sätt. Vissa är ute efter en vänskap eller enbart en första dejt och andra kan hitta sin livs kärlek. Eftersom det är helt gratis att registrera ett konto finns det dock risk för att ett flertal personer är oseriösa.

Funktioner och egenskaper

Det råder ingen tvekan om att man kan hitta dejtingsajter på nätet som känns betydligt mer moderna och snyggare än Firstdates hemsida, men vad som är viktigast för de allra flesta är inte utseendet, utan användarvänligheten. Firstdate har valt en väldigt enkel och stilren design utan massa krusiduller eller avancerade funktioner. Här kan du använda en sökfunktion som gör det möjligt för dig att söka efter matchande singlar utifrån dina kriterier. Det finns även en funktion som låter medlemmen se vilka andra som är online och aktiva just för stunden, samt ett sätt att sålla ut vilka nya medlemmar som just anslutit sig till sajten. För att få ta del av funktionerna behöver man dock betala en månadskostnad på 199 kronor.

Mobil/app

Firstdate vill göra det möjligt för människor att använda sig av deras tjänster när man vill och var man än befinner sig. För att lyckas med detta har de skapat en mobilanpassad hemsida och en applikation som går att ladda ner till både Android och iOS. Sidan är snabbladdad, användarvänlig och har samma funktioner som finns tillgängliga på den vanliga sajten.

Login och registrering

Att registrera ett konto hos Firstdate är lika enkelt som på vilken annan dejtingsajt som helst. Du fyller i information om dig själv och får därefter besvara några frågor om vad det är du söker, t.ex. om du söker en man eller kvinna och vilken ålder och område som du är intresserad av. Besvara frågorna ordentligt och tänk efter vad du svarar. Dessa kommer vara grunden för vilka personer du kommer matchas ihop med.

Omdömen

Firstdate har tyvärr fått väldigt negativa omdömen om man tittar på recensioner från tidigare medlemmar. Många menar att de känner sig lurade av de abonnemangsformer som finns och att sidan inte alls har så många medlemmar som de uppger sig för att ha. Vissa varnar till och med starkt från att använda Firstdate överhuvudtaget. Naturligtvis finns det ändå en och en annan positiv kommentar som berättar hur enkel sidan är att använda sig av och hur kul det är med nya medlemmar som poppar upp. Väljer du att använda dig av Firstdate kan det först vara bra att du läser igenom ett flertal omdömen innan du betalar för tjänsten.