Skip to main content
dejting mellan 50+, 60+, 70+

Dejting för 50+ och seniorer 🌼

Om man aldrig dejtat på nätet kan det kännas som okänd mark till en början, men nätdejting är otroligt vanligt för alla åldersgrupper idag och det är jätteenkelt att komma igång, utan att man behöver ”lära” sig massa saker.


50+ match dejtingsida logo

Dejting 50+ och äldre som söker vänner eller någon att dela dagen med.

Läs mer Till sajten


ourtime dejtingsida logo

Ourtime, ”Vår tid”, där 50+ och äldre seniorer söker kärlek och ny vänskap.

Läs mer Till sajten


match.com dejting sida logo

Match är Sveriges största dejtingsida med flest medlemmar, från 25+ till 50+

Läs mer Till sajten


ourtime dejting 50+ 60+ 70+ senior

Nya bekantskaper som sker i din takt

Du kan i lugn och ro ta en sak i taget, i den takt som känns bekväm för dig. Du bestämmer när andra personer kan hitta dig på dejtingsidan och när du är redo att ta kontakt med andra.

Du väljer när du vill ta steget och skapa en bekantskap, med de personer som intresserar dig. Du kan också i lugnt och ro, ta din tid med att lära dig dejtingsidan och hur allt fungerar, innan din profil blir synlig för andra.

Du bestämmer när du känner dig redo att börja kommunicera med andra. När du är redo, så finns det goda chanser till att du träffar någon trevlig person i din åldergrupp, som du kan komma att dela livets resa med!

Här hjälper vi dig att välja dejtingsida, hur du kommer igång samt saker som kan vara bra att tänka på för dig som vill komma igång med din dejting.

Välj en dejtingsida som passar din åldersgrupp

Åldern är bara en siffra, som man säger och det stämmer bättre än någonsin, när det gäller dejting. Seniordejting är inte bara för de som är yngre och ”tekniska”, du behöver bara veta hur du använder en dator och/eller en smartphone.

När du väl tar din tid för avslappning kan du passa på att uppleva nätdejting. Det finns många dejtingsidor att välja på och många av dem är specificerade för seniordejting. Vårt tips är att du väljer en sida som känns seriös och som tycks ha funktioner som passar just dig. En dejtingsida som är gratis behöver nödvändigtvis inte vara det bästa alternativet men prova dig fram innan du bestämmer dig. Du kommer att hitta den dejtingsida som känns bäst för dig!


50PlusMatch

En målinriktad hemsida som tar hänsyn till sina användare behov och utvecklar sin hemsida för att skapa en så användarvänlig plattform som möjligt, ja varför 50plusmatch?

Hos 50plusmatch hittar du aktiva 50-plussare där varje medlem uppfyller det krav många tycker är viktigt: ålder. För dig som är 50 år och äldre är detta en perfekt plats att hitta likasinnade, erfarna och andra singlar som längtar efter ett lyckligt slut. Dejtingsidan har funnits sedan 2006 och är väletablerad i såväl Sverige som internationellt.

Här kan du känna dig säker genom att vetskapen att varje profil blir kontrollerad för hand och där din integritet skyddas. Dejtingsidan erbjuder dig att registrera dig gratis och prova om just denna plats är för dig. Känns det inte rätt kan du alltid avregistrera dig och letar vidare på annat håll!

Skapa din profil genom att berätta om dig själv, berätta om personen du söker och ladda upp en härlig bild av dig själv. På så vis blir det lätt för dig att hitta din match. Men då kanske frågan kvarstår, hur hittar jag den? Jo, på 50plusmatch anger du en sökprofil som gör att andra medlemmar som matchar din sökprofil blir mer tillgängliga för dig att finna.

Därefter har du möjlighet att bli kontaktad såväl som att du kan kontakta medlemmar som tycks vara intressanta. Tänk dock alltid på din säkerhet och uppge aldrig känslig information. På sidan finns ett säkert meddelandesystem som du kan använda anonymt. Bekanta er här först och ta det vidare därifrån!

50plusmatch har stor omsorg för sina användare och arbetar alltid för att deras medlemmar ska känna sig trygga i sitt dejtande. Vilket gör att vi starkt rekommenderar dig som 50plussare att söka dig hit för att hitta ditt lyckliga slut!

REGISTRERA DIG KOSTNADSFRITT


our time ny logo 2024

OurTime

OurTime har ett lovande koncept för alla singlar som är 50 år och över. De hjälper dig på riktigt att träffa din eller dina dejter. Med “på riktigt” menar vi alltså att de anordnar aktiviteter och fysiska träffar för dig och din dejt. Där de även gör det lättare för dig att prata och bryta isen genom att du får guidning genom deras värdar/värdinnor som är med under hela aktiviteten.

Att upptäcka och uppleva nya saker är aldrig fel och speciellt inte om du gör det med andra intressanta och spännande personer. Vårt absolut bästa tips om du är en del av OurTime, häng med ut på deras nästa aktivitet! Du lär inte ångra dig.

Här blir du erbjuden en seriös dejtingsida som riktar sig till dig som är 50+ och vill dejta. Då varje profilbild modereras är säkerheten god och det finns minskad risk för att du träffar på falska profiler. Det är gratis att registrera dig och med deras användarvänliga app är det enkelt att ta tag i sitt dejtande! In och kika, prova och se om det faller dig i smaken… vad har du att förlora?

our time ny logo 2024

REGISTRERA DIG KOSTNADSFRITT


Registrera dig hos dejtingsidan

När du valt en dejtingsida som du vill testa, så hittar du enkelt knappar där du klickar för att komma till registreringssidan. Registreringen är väldigt enkel och sker i tydliga steg, där du anger dina personuppgifter och hur du vill betala för tjänsten.

Om du angivit ett betalkort, så hanteras kortuppgifterna säkert och tryggt. Samtliga dejtingsidor är även krypterade genom så kallade SSL certifikat och de hanterar tusentals betalningar varje dag.

Notera att dina personuppgifter visas inte på dejtingsidan innan du har skapat din profil och angett att andra ska kunna hitta dig.

Bekanta dig med tjänsten

På de flesta sidor är det kostnadsfritt att registrera sig och du har möjlighet att börja söka bland andra medlemmar på sidan, utan att ha en egen, synlig profil.

Generellt sätt börjar du med att skapa dig en dejtingprofil där du bland annat kan beskriva vem du är och berätta om dig själv samt välja din profilbild och göra inställningar för vilken sorts person du söker.

Du kan även få förslag och notiser på personer som passar dig eller är nära där du är. Dessa funktioner är ofta begränsade när du väljer det kostnadsfria alternativet, vilket gör att du inte kan ta kontakt hela vägen. Överväg att skaffa en prenumeration för att få tillgång till fler möjligheter gällande din nätdejting.

Som medlem på vissa sidor kan du också erbjudas förtur till singelevent och resor som gör det möjligt för dig att träffa andra singlar fysiskt på plats. Sidorna har också olika alternativ på sina prenumerationer som gör att du kan välja prisklass och dylikt. Men kom ihåg att prova dig fram och när du känner dig bekväm med en sida kan du påbörja din prenumeration!

Skapa din profil

En bra grund till en intressant dejtingprofil är absolut att ha minst en profilbild. Profilbilden är det första andra singlar får se när de introduceras till din profil och kan därför vara en potentiell anledning till matchning. Därför är det ett bra tips att lägga lite extra kärlek kring sin profilbild och definitivt välja att ta nytagna bilder så andra får rätt bild av dig från början. Allra helst har du fler bilder av dig själv, kanske dig själv med ditt husdjur, på en aktivitet eller en speciell plats? Dessa typer av bilder berättar mycket om vem du är redan innan din beskrivning.

I din beskrivning är det bra att skriva kort om vem du är, vad du tycker om att göra och kanske om du har drömmar som du vill uppfylla med någon speciell. Ett tips är att inte använda beskrivning till att skriva om vad du INTE söker hos en annan person. Detta kan snarare avskräcka än att uppmuntra till att vilja ta kontakt med dig.

Sök efter dejter som är intressanta för dig

På en del dejtingsidor har du funktioner som gör att du kan specificera dina sökningar. Alltså att du kan fylla i vad du söker hos den andra parten och genom det blir dina sökningar spetsade till just de singlar som har det du letar efter. Hur som helst ska du leta efter det som intresserar dig. Kanske ska du leta efter någon som delar samma intresse, någon som har  tankar kring livet som inspirerar dig, men speciellt ska du leta efter någon som vill detsamma som du när det kommer till relationsfrågor.

Kontakta dejten genom sidan och börja er bekantskap

När du väl hittat den där dejtingprofilen som verkar falla dig i smaken är det dags att ta kontakt och lära känna personen bakom profilen! Börja med att initiera en kontakt genom att skicka ett meddelande och se om intresset är ömsesidigt. När ni väl har chattat ett tag kan du, om din dejt inte redan gjort detta, föreslå ett telefonsamtal. Det kan vara bra att börja en bekantskap på avstånd för att lära känna personen innan du faktiskt träffar den. Känns denna kontakten bra och längtan efter att träffas är olidlig, ja då är det dags att boka in ert första möte!

Hjälp finns alltid nära till hands

Om du av någon anledning, skulle stöta på problem eller behöva hjälp med något på dejtingsidan, så finns det en kundtjänst som du kan kontakta. Kontakten med kundtjänsten sker oftast via epost och där får du allt som oftast snabba och tydliga svar.


”Äsch, jag är nog för gammal för sånt där”

Om du känner igen dig i den tanken så kan vi informera dig om att det helt enkelt inte stämmer, oavsett hur gammal du är. Det finns nämligen goda anledningar till att det finns dejtingsidor som 50PlusMatch och Ourtime. Behovet finns naturligtvis, eftersom dessa sidor tiotusentals medlemmar

Att vara pigg senior som vill finna någon speciella person att dela vardagen med, är inget som är ovanligt. Fler och fler seniorer använder idag dejtingsajter på nätet, som en del av resan till att få kontakt med nya och spännande personer.

Vi hoppas att tipsen hjälpt dig en bit på vägen att känna dig trygg i att börja ditt dejtande. Våra största lyckönskningar till dig!